Levering en retour

Scheepvaart

Levering Informatie Levering

Leveringsinformatie omvat de volledige naam, adres, straat, uw e-mailadres, postcode en telefoonnummer. Als het adres of telefoonnummer niet klopt, ontvangt u niet de items waarvoor u verantwoordelijk bent voor het verlies.

Verzendmethoden en kosten

Het is erg belangrijk om uw aankopen op tijd te verzenden. Om ervoor te zorgen dat u uw aankopen zo snel mogelijk ontvangt, worden de artikelen meestal door DHL of EMS verzonden. We zijn blij om internationale levering aan te bieden op de meeste plaatsen in de wereld.

De verwerkingstijd van uw bestelling

Alle artikelen worden binnen 1-2 werkdagen na het plaatsen van uw bestelling verzonden, afhankelijk van betalingsverificatie. Bij verzending ontvangt u een bevestiging van het verzenden van e-mail met de koerier en informatie over het volgen van de bestelling.

Opmerking: Alle bestellingen worden verwerkt en verzonden van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van feestdagen. We kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor onvoorziene vertragingen, zoals vakanties of onjuiste adressen. En we raden aan dat iemand aanwezig is om het pakket te ontvangen. Als u zich niet kunt aanmelden voor levering aan huis, raden wij u aan pakketten naar uw werkplek te sturen.

Volg uw bestelling

Wanneer de bestelling is verzonden, sturen we u de code en de expreswebsite binnen 48-72 uur, zodat u de artikelen online kunt bekijken. U kunt uw bestelling ook volgen op de pagina Mijn account.

Levertijd

De levertijd is afhankelijk van waar je bent en of het door jou bestelde product op voorraad is. Normaal gesproken ontvangt u de artikelen binnen 10 werkdagen nadat u klaar bent met het plaatsen van de bestelling. Let alsjeblieft op je account. Als u uw bestelling niet binnen 15 dagen ontvangt, neem dan zo snel mogelijk contact op met het plaatselijke postkantoor. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice. We zullen er alles aan doen om u te helpen.

Aanmelden voor bezorging

Een handtekening is vereist voor uw levering. Maar als u niet beschikbaar bent, kunt u een lid van uw gezin vragen hen te helpen bij het ondertekenen van het pakket. Als jij en je gezinsleden niet beschikbaar zijn, nemen ze het pakket terug en sturen ze de volgende bestelling.

Weigeren van een zending

Als u de bestelling om welke reden dan ook weigert te ondertekenen of als het pakket automatisch meerdere keren is teruggestuurd, zonder succes, na levering (hierdoor bent u niet meer beschikbaar of heeft u een onjuist verzendadres opgegeven of onvolledig bij ons), wordt uw bestelling geannuleerd en wordt de terugbetaling uitgevoerd op de creditcard die u voor uw bestelling hebt gebruikt. En 50% van de prijs van de goederen wordt door u in rekening gebracht en de verzendkosten worden niet terugbetaald. Helaas! Niet-retourneerbare artikelen worden niet geaccepteerd na retournering voor ons. Deze bestellingen worden ongeopend naar u teruggestuurd.

Keer terug en ruil

Over de terugbetaling

Omdat we in verschillende landen zijn en we de derde partij gebruiken om betalingen te innen, moeten alle transacties door de derde partij en de banken worden beoordeeld. Als we de terugbetaling toepassen, duurt het ongeveer een maand voordat de betaling is teruggestort op de creditcard die u hebt gebruikt om de bestelling te plaatsen.

Voorwaarden voor terugkeer en uitwisseling

Als de artikelen onder de volgende voorwaarden vallen, kunt u het artikel binnen 10 dagen na ontvangst retourneren voor een uitwisseling.

a. Vraag van kwaliteit

b. Volledig beschadigd tijdens transport

Om onderstaande redenen is retourneren voor omruiling of terugbetaling niet toegestaan.

c. Niet geïnteresseerd, niet meer voor het product.

d. Fout clientzijde bestellen.

e. Ongeldig of onvolledig afleveradres verstrekt door de klant.

f. Pakket terug vanwege niemand thuis om het te ondertekenen.

Terugkeer en uitwisselingsprocedure

Als er een probleem is, kunt u ons een e-mail sturen met de volgende informatie:

a. Reden reden

b. Afbeeldingen van het artikel

c. Bestelnummer of e-mailbestelling

We zullen dan contact met u opnemen zodra we uw e-mail hebben ontvangen. En alsjeblieft "Ga niet terug naar de afzender." Van het ongeldige adres. We zullen het adres voor u opgeven nadat uw geval is geverifieerd. Zodra we een retourpakket hebben ontvangen, sturen we u na de inspectie een nieuw item ter vervanging toe.

Belangrijke opmerkingen voor de terugkeer en uitwisseling

a. Het bewijs moet binnen 10 dagen na ondertekening van het pakket worden geleverd, anders is het moeilijk om te verifiëren wie hiervoor verantwoordelijk is.

b. Gift, accessoires (zeg stofzak, riemen, hangsloten en sleutels, onderhoudsboekje, een kopie van het ontvangstbewijs) moeten in het retourpakket worden opgenomen.

c. Alleen ongebruikt artikel kan worden geaccepteerd.

d. Zorg voor de terugkeer. Anders richten we ons niet op verloren of beschadigde producten tijdens het verzendproces. Alle verzendkosten worden niet gerestitueerd.

e. Het online trackingnummer wordt gemaakt nadat het pakket is verzonden.

We zijn er altijd om u te helpen, wat er ook gebeurt. Stuur ons een e-mail of chat met ons en we zullen ons best doen om het op te lossen.